w dni nietreningowe zastępujesz te posiłki okołotreningowe jednym zwykłym posiłkiem w postaci dowolnego źródła chudego białka plus niemal dowolnych warzyw plus nieco zdrowych tłuszczy
eeee, to ja proponuje pocwiczyc czytanie ze zrozumieniem czytales post Tyki np? prosciej juz tego nie mozna napisac Oblicz zapotzrebowanie swoje, pozniej odejmij 200-500kcal (po2-3tyg w zaleznosci od efektow bedziesz odejmowal lub dodawal kcal) pozniej rozloz kcal na btw pozniej podziel to na 5-6 posilkow i uloz jadlospis wg uznania generalnie [...]
dużej różnicy nie będzie. Jeżeli chcesz tamtą dietę to wzbogać ją o ryby bądź inne źródła omega-3. Problem jednak w tym, że tam masz podany jeden przykładowy jadłospis. Nie będziesz przecież w stanie jeść tego samego. A żeby odżywiać się prawidłowo musisz wiedzieć co i ile jeść. Twoje zapotrzebowanie to będzie ok 1600-1700 kcal. Spraw sobie metr [...]
chodzi Ci o źródła białka? Wiele już o tym mówiono Chudy twaróg, mięso białe i czerwone, ryby, odżywka. Jajko jednak jest bogate nie tylko w białko, ale też tłuszcze i węglowodany. Ja zamiast jajecznicy lubię zjeść np twaróg ziarnisty z mlekiem, płatkami owsianymi i odrobiną miodu. A tak w ogóle to nie w tym problem czym zastąpić jajka, tylko [...]
[...] uwalnianych do krwioobiegu z sadła B/ Nie, aeroby na czczo to zbrodnia na mięsniach Organizm w stanie głodu i silnego katabolizmu będzie korzystał z białka mięśni jako źródła energii powodując utratę beztłuszczowej masy ciała Zarówno A, jak i B są prawdziwe i obecne równocześnie u każdego z nas. Problem jedynie w tym, że u jednych ludzi [...]
jedno sprostuje: nie chodzi mi o to,że białko z "makaronów" jest wydalane... chodzi o to,że część zjedzonego przez nas pożywienia się nie wchłonie(przeleci przez jelita mniej lub bardziej przetrawione) - tak mi powiedzieli ludzie,którzy się kształcą w tym kierunku..czyli tyczy się to też białka(tak jak wegli ,tłuszczy,witamin itd.) [...]
[...] postu-pisze jak jest - każdy ma prawo do swojego zdania) wyznaje sie zapotrzebowanie na ok.1.8 - 2 g na kg masy ciała a szkoły zalecające od 2.2 do 3.2 g na kg (tu głównie źródła amerykańskie oraz moi znajomi doświadczeni,także utytułowani (niektórzy) kulturyści)i to liczone ze źródeł "pełnowartościowych" uznaje się za przestarzałe i szkodliwe. [...]
BPL-G: teoretycznie niby mam mniej zrodel bialka do wyboru, ale jakosc ciezej mi o wegle szczerze mowiac. Wegetarianizm nie jest zly, zreszta widac po moim profilu (zaraz zaktualizuje), ze jak na brak regularnych cwiczen, niewielka kase na suple, tak raz na 6 miesiecy, i diete trzymana taka bardzo scisla od moze 6 miesiecy to osagi nie sa zle. Tym [...]
[...] strat i konsekwencji dla zdrowia człowieka jest tłuszcz, albowiem utrata nawet do 90% tkanki tłuszczowej może mieć tylko nieznaczny wpływ na nasze zdrowie, • źródła białka zwierzęcego występują w produktach zawsze w połączeniu z tłuszczem zwierzęcym (np. mięsa, sery) i z tego powodu, ten rodzaj białka pokarmowego ma tendencje do [...]
Chciałbym żebyście tu pisali wasze zródła białka jakie jecie. Tzn ja np jem twarog ktory ma 40gr białka i od 1-4gr tłuszczu zaleznie czy jest odtluszczony czy chudy. Nie chodzi mi tu o odzywki ale o proukty spozywcze ktore mozna kupic normlanie w sklepie spozywczym :) PLZ piszcie z gory dzieki. I jak mozecie to piszcie wartosci odzywcze tez:)
[...] ryżu/kaszy i zjedz kurakiem (cyckiem najlepiej) + warzywa 4 posiłek nie ma tłuszczu, i jest ostatynim, a to źle. nie chleb a ryże, kasze, makaron razowy, płatki owsiane źródła tłuszczu to oliwa z oliwek, olej lniany orzechy włoskie, ryby białko z twarogu, mięsa chudego (piersi kurczaka polecane), jajek posiłków 5 optymalnie carbo z kretą to [...]
A skąd info, że chleb ciemny (w domyśle żytni pełnoziarnisty) ma wysokie ig?? Istnieją inne, tak samo wartościowe źródła białka co tuńczyk, nie trzeba się zmuszać, żeby go jeść. Inna sprawa, gdy masz ochotę na kotleta w panierce, smażonego w dużej ilości tłuszczu Zmieniony przez - Charon w dniu 2005-11-08 15:12:05
A musisz tuńczyka? Przecież są inne źródła białka, pozostając przy chudych rybach to z tych najtańszczych to morszczuk, mintaj, o wiele mniej intensywny smak a białka tylko trochę mniej.
moim zdaniem oby dwa źródła białka są żałosne białko soji jest bardzo słabo przyswajalne więc u większości tylko gazy po nim będzie miał...a z mleka...to nie jest białko
oczywiscie to białeczko trzeba spozyc na bazie wody ale co z normalnym posiłkiem bez odzywek? wtedy najleipej piers z kurczaka (mało fatu) +ryz bialy/tudziez inne zrodla ww czy moze jakies inne zrodlo bialka?
[...] później dałbym ten gainer. Dalej na kolację możesz jeść tego kurczaka z ryżem (niech będzie niełuskany - kupa błonnika), ale możesz też sobie zrobić np sałatkę z ryżu i tuńczyka co na pewno wyjdzie Ci na zdrowie. Co do źródeł błonnika, to wejdź sobie na link z mojego podpisu. Gdzieś tam podawałem źródła błonnika. A tak w ogóle to dieta jest ok
Znalazłem w necie ciekawe tabelki z zapotrzebowaniem na mikro i makroelementy. Jeżeli było to wywalcie, ale nie widziałem tego na forum. Pozdrowionka Składniki mineralne ze względu na zapotrzebowanie organizmu dzieli się na dwie grupy: makroelementy i mikroelementy (pierwiastki śladowe). Makroelementy są to pierwiastki, których dzienne [...]
[...] do zwiększenia siły i masy. Mięso zawiera ponadto mnóstwo cennych składników odżywczych . Źródła w pożywieniu: powinieneś kupować mięso chude (dowolny rodzaj), najlepsze źródła tego białka to mięso drobiowe i chuda wołowina (wołowina zawiera naturalną kreatynę !!!) Bardzo ważnym źródłem tego białka są ryby - możesz spożywać wszelkie rodzaje . [...]